Flytta till Barcelona – Europas underbaraste stad!

Men hur kanske du undrar? HR-manager på Effective Communication
ger dig de hetaste tipsen!

Spanien är ett populärt land för svenskar att bosätta sig i och Barcelona som är landets andra största stad sägs ha allt! Det beräknas faktiskt finnas över 100 000 svenskar bosatta i Spanien. En del av dem bor och arbetar i storstäderna såsom Barcelona. Här finns strand mitt i centrum, fantastiska sevärdheter, shopping, arkitektur, god mat och ett bubblande klubbliv. Varje område i Barcelona har sin egen charm med egna fester och uppträdanden på torgen. Varför inte upptäcka den fina Costa Brava-kusten på dina lediga dagar. Det finns ju drygt 250 soldagar att tillvara på!

Har du hittat till vår sida är du redan på god väg, så grattis! När en ska flytta till ett helt nytt land, med en ny kultur och kanske ett språk som man ej talar, är det många frågor som poppar upp förstås.

Vart är det bäst att bo? Hur hittar en jobb? Hur går en tillväga för att hitta ett boende? Hur är det billigast att ta sig runt – finns det bra metro eller är Barcelona kanske en cykelstad som Amsterdam? Frågorna är många, vi på Effective Communication i Barcelona har massa goda tips som är grundade på egna tabbar och erfarenheter som förhoppningsvis kommer hjälpa dig i ditt nya äventyr mot en karriär i ett varmare klimat! Se nedan för våra bästa tips angående boende, jobb och lite annat kul i Barcelona!

Boende i Barcelona

En av de första frågor som en tänker på vid en flytt är förstås: hur och var ska jag bo? Det mest praktiska är enligt oss att leta efter ett rum i en lägenhet om du kommer ner själv. Alternativt kan du leta lägenhet tillsammans med vänner. Hyran för ett rum i centrum brukar ligga på runt 400 till 600 euro. Man kan leta både rum och lägenhet på hemsidor såsom Fotocasa, Idealista och Badi. På de flesta sidor kan man ändra språk om man ej kan spanska! Utöver de sidorna, finns det Facebook-grupper, som bland annat Boende i Barcelona och Svenskar i Barcelona, där massvis av människor lägger upp inlägg dagligen.

Vårt tips är att börja med att bo på hostel ett par dagar i början, så att man kan besöka rummen och se det med egna ögon och dessutom träffa sina blivande flatmates! Man behöver ej oroa sig – det går enkelt och snabbt att hitta boende, ibland kan man få det samma dag om man har tur! De flesta hyresvärdar kräver en månads deposition, se till att alltid få kvitto och att du får ett skrivet kontrakt till rummet. Det är bra att inte lämna ut några pengar förrän du fått kontrakt och nycklar!

Var ska jag bo då?

Barcelonas centrum bestås av El Borne, Raval och Barrio Gotico. Det är härligt att bo i centrum förstås. Den enda nackdelen är att det är mycket oväsen och turister som befinner sig här. Samtidigt är fördelarna många – det är charmiga områden, underbart nöjesliv och nära till allt. Man kanske betalar högre hyra, men man betalar kanske mindre i transport å andra sidan! Egentligen är det i dessa områden som allting “händer” och är genialiska för den nyblivna barcelonabon. Att bo i Raval rekommenderas ej av oss då kriminaliteten där är hög. Även i El Borne och Barrio Gótico borde man vara försiktig både under dagar och kvällar vad gäller väskryckning.

Utöver områden nämnda ovan, rekommenderas områdena Grácia och Eixample som ligger lite högre upp i Barcelona. Det är centralt, man kan ta tunnelbanan överallt, men områden är lite lugnare och även med mindre turister –mindre ficktjuvar och kriminalitet helt enkelt. Vårt favoritområde som deusstom ligger nära jobbet är Poblenou! Rekommenderas varmt 😊

Arbeta hos oss i Barcelona

Du behöver inte tala spanska för att kunna uppfylla din dröm att bo och jobba i Barcelona. På Effective Communication talar vi svenska och arbetar mot den svenska marknaden. Vi hjälper dig dessutom att hitta en bra flygbiljett om så behövs och rekommenderar dig goda hostels! Vi hjälper dig också att skaffa ett bankkonto, nationellt ID-nummer vilket här kallas NIE samt Seguridad Social, vilket är spanska socialförsäkringen.

Främsta anledningarna till att flytta till Barcelona

Barcelona sägs ha allt och vi på Effective Communication tycker såklart att det stämmer. Vill du uppleva den spanska maten och kulturen, ha stranden nära, varmt väder med 250 soldagar om året och chansen att lära dig ett nytt språk – då ska du välja Barcelona. Staden är populär bland unga svenskar och du kommer få erfarenheter och vänner för livet, speciellt om du väljer att jobba hos oss där det finns massa fantastiska anställda som alla har kommit med ett ändamål – njuta av staden samtidigt och skapa minnen för livet samtidigt som man får till ett snyggt CV!

aim_higher_2x.png

Borgarfjordsgatan 16
164 40 Kista Vägbeskrivning natalin@effectivecommunication.se 070-840 58 70

Barcelona

Carrer de Venecuela 103
08019 Barcelona Vägbeskrivning

Jobbar du redan på Effective Communication?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@effectivecommunication.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor